Bilar i Time Attack

Vi har tidigare skrivit här på sidan om Time Attack, vilket är att sätt att tävla med sina ombyggda bilar i en spännande motorsport med högt tempo. Men hur är det egentligen med de här bilarna? Hur får man tag på en, och kan man bygga en själv? Vi ska reda ut det i den här artikeln.

Time attack och andra motorsporter är något som ständigt växer i popularitet, och allt fler vill veta mer och lära sig om motorsporter. Det hålls kurser, många läser på internet om det och kollar på tävlingar. En av de stora skillnaderna mellan Time Attack och andra former av motorsport är att du i det här fallet inte tävlar mot andra på ett helt glasklart sätt, utan snarare tävlar du mot klockan. Det gäller att göra ett så snabbt varv som möjligt, och det snabbaste varvet du gör under de varv du får på dig vinner. När man funderar lite över detta förstår vi att det till stor del är bilen det hänger på för att man ska kunna prestera bra i en Time attack-tävling, även om det nu så klart beror en hel del på föraren och de förhållanden som råder på banan också. I Time attack använder man som oftast en obyggd vanlig personbil, som man på några olika sätt förbättrat och kanske gjort lite snyggare, för att den ska vara roligare. Att det finns logotyper och sådant från sponsorer på bilen är väldigt vanligt, och bilen kan vara nästan vilken sorts bil som helst, här på bilden ser vi till exempel en Mini Cooper som används som fordon i en Time Attack-tävling.

Time Attack Oulton park 2010

Så man kan använda nästan vilken form av bil som helst för att delta i en Time Attack-tävling! Men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på i alla fall, här är några tips:

  • Bilen du väljer att använda bör vara ganska grundstark, för att du ska ha möjlighet att köra så snabbt som möjligt! Tyska bilar är väldigt populära och motorstarka, och många använder välkända bilar från BMW och andra tyska märken i motorsportstävlingar. Även japanska bilar är populära i sammanhanget.
  • En bra idé är att du inte köper dig en helt ny bil, den kommer nämligen slitas ganska mycket av att användas i Time attack och då kan det vara skönt med en bil som du inte behöver vara fullt lika rädd om. Du hittar bra pris på beg bilar hos Bilweb, så klicka in dig där och leta upp en begagnad bil som kan passa för Time attack.
  • Om du inte själv är så haj på det här med att meka med bilen och fixa med saker som slits eller går sönder kan det vara bra att gå med i en motorsportsförening som kan hjälpa dig med de sakerna. Det finns alltid någon som kan komma med goda råd och hjälp!

Givetvis är det viktigt att bilen du väljer är ganska tålig, så att den inte går sönder direkt! En snygg, stark, robust och snabb bil är ett utmärkt recept för att kunna ha riktigt roligt på banan när du är ute för att köra, varv efter varv!