Tjejer i motorsporten

Motorsport är traditionellt en manlig domän. Men det förekommer trots allt att män och kvinnor tävlar mot varandra. På andra sportområden ser det betydligt sämre ut.

Men mycket återstår att göra för att öka jämställdheten inom olika typer av motorsport. Ett sådant initiativ är sajten bilbrudar.se. Ett annat initiativ är Leia Accelerator.

En del kanske tror att det framför allt är män som kör bil i Sverige, men det stämmer inte. 2 895 000 kvinnor med körkort finns det i vårt avlånga land, alltså ungefär hälften av alla körkortsägare. Biltillverkarna verkar dock inte ha fattat detta, utan fortsätter att marknadsföra sina modeller mot männen. I Sverige börjar vi se en förbättring, men man behöver inte åka längre än till Tyskland för att undra om det fortfarande är 50-tal.

På samma sätt förhåller det sig inom motorsporten. Kvinnliga förare kan tävla mot männen, men deras sponsringskontrakt är sällan på samma nivå. När de väl lyckas ta sig till tävling visar kvinnorna dock att de många gånger kan slå männen. Några exempel på detta är Anita Mäkelä, Mikaela Åhlin Kottulinsky och inte minst teamet bestående av Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson.

Ramona Rallying

Ramona Rallying drivs som ett företag, precis som många av de svenska storklubbarna i fotboll. Till skillnad från i fotboll är dock ”spelarna” i detta lag även sina egna chefer. Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson är ett av Sveriges mest framgångsrika rallyteam.

Kanske spelar det in att de båda är födda på 80-talet, och i viss mån har kunnat skörda frukterna av 70-talets feminism. Kanske spelar det också in att de båda ursprungligen är värmlänningar. Värmland är något av den svenska motorsportens vagga. När detta skrivs ligger de på andra plats i den svenska SM-tabellen, efter att ha kommit trea i Snapphanerallyt i Hässleholm. Kanske har det också något att göra med att deras bil tidigare kördes av Colin McRae.